Článek
Postup
01.
Troubu si předehřejte na 175°C. Mezitím si oddělte žloutky od bílků, přidejte 30 gramů cukru a vyšlehejte tuhý sníh.
02.
Žloutky se zbylým cukrem vyšlehejte do pěny a na konci za stálého šlehání přilejte olej.
03.
V misce promíchejte kakao se škrobem a vše zapracujte do vaječné pěny. Na konec do směsi ručně zlehka zapracujte i sníh.
04.
Plech vystelte pečicím papírem, který pomažte máslem. Na něj pak vylijte těsto a rovnoměrně ho rozetřete do všech stran. Roládu pečte přibližně 20 minut.
05.
Po upečení těsto z trouby vyndejte a spolu s pečicím papírem přeneste na pracovní plochu. Navrch položte nový pečicí papír a ještě horké těsto zarolujte do rolády. Nechte vychladnout.
06.
Mezitím si připravte krém. Do mísy od kuchyňského robota dejte mascarpone, smetanu a cukr a vyšlehejte do tuha.
07.
Vychladlé těsto rozrolujte a rovnoměrně na něj naneste celý krém. Do přibližně třetiny těsta vyskládejte celé očištěné jahody a znovu zarolujte do rolády. Roládu nechte vychladnout v lednici minimálně 2 hodiny.
Na recept se můžete podívat v pořadu Ve dvou se to lépe vaří, který se vysílá každou neděli v 16:45 na Televizi Seznam.
Dezerty s jahodami jsou prostě klasika, která nikdy nezklame! Stejně jako třeba lehký dort s ovocem, tvarohem a želé. Anebo dáváte přednost hutnějšímu sladkému, jako jsou třeba brownies?