Hlavní obsah

Bedly na kmíně jako úžasná pomazánka na topinky

Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Aktualizováno

Také jste při vstupu do lesa zajásali nad „bedlovištěm“ plným těchto krásných hub s velkými klobouky? Pak se nenechte ochudit o skvělou pomazánku na topinky. Je rychlá a chutná fantasticky.

Článek

Zrovna u vás bedly moc nerostou? Stejně dobrou pomazánku si připravíte i z muchomůrek růžovek, kterým se leckde říká jednoduše masáky. Obě houby jsou výtečné na řízky, ale tuhle pochoutku byste měli rozhodně vyzkoušet také!

Ingredience

Na 2–3 porce potřebujete:

  • asi 150 g houbových klobouků
  • 150 g sádla
  • drcený kmín
  • sůl, pepř
  • toastový chléb na topinky
  • plocholistá petržel na posypání

Postup

01.

Houby očistěte a nohy uřízněte – na recept jsou potřeba jen klobouky. Ty nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte sádlo a přidejte houby. Okmínujte, osolte a opepřete. Opékejte dohněda, houby se trochu rozpadnou.

02.

Plátky chleba nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pomazánku – je jedno, jestli teplou, nebo studenou – namažte na topinky a posypejte nasekanou petrželí.

Načítám