Článek
Zrovna u vás bedly moc nerostou? Stejně dobrou pomazánku si připravíte i z muchomůrek růžovek, kterým se leckde říká jednoduše masáky. Obě houby jsou výtečné na řízky, ale tuhle pochoutku byste měli rozhodně vyzkoušet také!
Ingredience
Na 2–3 porce potřebujete:
- asi 150 g houbových klobouků
- 150 g sádla
- drcený kmín
- sůl, pepř
- toastový chléb na topinky
- plocholistá petržel na posypání
Postup
01.
Houby očistěte a nohy uřízněte – na recept jsou potřeba jen klobouky. Ty nakrájejte na menší kousky. V pánvi rozehřejte sádlo a přidejte houby. Okmínujte, osolte a opepřete. Opékejte dohněda, houby se trochu rozpadnou.
02.
Plátky chleba nasucho opečte na pánvi nebo v topinkovači. Pomazánku – je jedno, jestli teplou, nebo studenou – namažte na topinky a posypejte nasekanou petrželí.