Článek
Postup
01.
Z mouky, vajec, bazalky, oleje a soli vypracujte vláčné těsto a nechte ho alespoň dvacet minut odpočívat v lednici.
02.
V rendlíčku promíchejte smetanu, krémový sýr, sůl a pepř. Omáčku přiveďte k varu a na mírném ohni nechte tři minuty provařit. Stáhněte z ohně a přidejte máslo.
03.
Cibuli nakrájejte najemno a v pánvi na troše olivového oleje orestujte dozlatova. Cibulku sceďte a nechte odležet na papírové utěrce.
04.
Do misky dejte sýr mascarpone, strouhaný parmezán, bazalku, osolte a dobře promíchejte. Těsto rozválejte ručně nebo ve strojku. Vykrajovátkem tvořte kolečka nebo čtverce. Na jejich střed naneste náplň. Okraje potřete trochou vody a přilepte k sobě. Přes ukazováček přehněte jeden okraj a z horní části jej potřete trochou vody. Přehněte druhý okraj a horní část ohněte směrem dolů.
05.
Ravioli vložte do vroucí osolené vody a vařte. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Podávejte je se smetanovou omáčkou a dozlatova orestovanou cibulkou.
Bojíte se domácích těstovin? Přečtěte si náš skvělý návod, s nímž se vám vždycky povedou!