Hlavní obsah
1,8
(6)
Foto: Tomáš Rubín

Foto: Tomáš Rubín

Domácí pesto, to je lahvička totálně koncentrované chuti bylinek, sýra a zeleniny. K jeho přípravě vám stačí jen pár minut a máte tak kdykoli po ruce skvělou přísadu do těstovin, sendvičů i salátů, i na dochucení hummusu, míchaných vajíček, pečených brambor, sendvičů, do burgerů nebo třeba ke grilované zelenině a masu.

10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
  • 100 g mandlí
  • 30 g čerstvé bazalky
  • 60 g listového špenátu
  • 1 hrnek parmazánu
  • 1 ks jalapeños
  • 3 stroužky česneku
  • 85 ml panenského olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Postup:

01.

Mandle nebo i kešu nasucho opražte a ještě teplé rozmixujte s bazalkou, špenátem, sýrem, malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, chilli papričkou, oloupaným česnekem a olejem. V případě potřeby dochuťte nebo zřeďte dalším olejem. V chladu vám pesto vydrží asi týden.  Tip: Zkuste i jednoduché rukolové pesto a kromě těstovin ho používejte třeba do zapečených toastů.

Načítám