Domácí pesto, to je lahvička totálně koncentrované chuti bylinek, sýra a zeleniny. K jeho přípravě vám stačí jen pár minut a máte tak kdykoli po ruce skvělou přísadu do těstovin, sendvičů i salátů, i na dochucení hummusu, míchaných vajíček, pečených brambor, sendvičů, do burgerů nebo třeba ke grilované zelenině a masu.
10 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 skleničky
100 g mandlí
30 g čerstvé bazalky
60 g listového špenátu
1 hrnek parmazánu
1 ks jalapeños
3 stroužky česneku
85 ml panenského olivového oleje
1 lžička soli
1 špetka pepře
Článek
Postup:
01.
Mandle nebo i kešu nasucho opražte a ještě teplé rozmixujte s bazalkou, špenátem, sýrem, malou lžičkou soli, čerstvě mletým pepřem, chilli papričkou, oloupaným česnekem a olejem. V případě potřeby dochuťte nebo zřeďte dalším olejem. V chladu vám pesto vydrží asi týden.
Tip: Zkuste i jednoduché rukolové pesto a kromě těstovin ho používejte třeba do zapečených toastů.