Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Ota Neužil

Foto: Ota Neužil

Šlehačka, tedy více než 30% smetana, se dá využít různě, někdy ji není potřeba ani šlehat. My jsme pro vás tentokrát vyzkoušeli bavorský krém. A pravdu? Je to lahoda!

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky
  • 400 g jahodového kompotu
  • 1 ks želatiny
  • 1 kelímek čerstvých jahod
  • 1 lžíce čerstvé máty
Článek

Postup

01.

Jahody slijte a šťávu z kompotu (bývá jí kolem 250 ml) dejte do rendlíku. Podle návodu v ní rozmíchejte želatinu a nechte krátce přejít varem. Pak želatinu nechte chvilku tuhnout a mezitím vyšlehejte šlehačku promíchanou se ztužovačem.

02.

Jahody vidličkou rozmačkejte na kaši. Jakmile se v želatině začnou dělat hrudky (už je chladná asi na teplotu lidského těla), spolu s jahodami ji opatrně vmíchejte do šlehačky. Směs naplňte do misek a dejte aspoň na hodinu až dvě (ale klidně přes noc) ztuhnout do lednice. Před podáváním krém dozdobte čerstvou jahodou a snítkou máty.

Související témata:

Načítám