Hlavní obsah
4,7
(6)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Levná a rychlá večeře ze surovin, které dům dal? Bavorská polévka s opečeným chlebem!

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
3 porce
  • 1 l hovězího vývaru
  • 1 ks pórku
  • 1 ks cibule
  • 10 dkg anglické slaniny
  • 6 krajíců bílého chleba
  • 1 lžíce másla
Článek

Postup

01.

V hovězím vývaru krátce povařte na kolečka nakrájený pórek. Na másle osmahněte krajíčky chleba a dejte stranou. Osmahněte nadrobno nakrájenou cibulku s kostičkami anglické slaniny a máte vlastně hotovo!

02.

Do talíře položte osmažený chléb, na něj navrstvěte osmaženou cibulku se slaninou a vše zalijte vývarem s pórkem. Můžete dozdobit lžící zakysané smetany nebo strouhaným sýrem.

Pokud jste polévkový typ, koukněte na naše další 3 recepty na domácí polévky, pochutnáte si.

Energetická hodnota celkem - 3 porce
Energie5 751,72 kJ
Bílkoviny48,73 g
Tuky70,02 g
Sacharidy129,41 g
Sůl15,37 g
SAFA30,02 g
Vláknina20 g
Cukry19,8 g
Související témata:

Načítám