Hlavní obsah
3,2
(74)
Foto: Martina Lancingerová

Foto: Martina Lancingerová

Podzim s sebou přináší jak krásné prosluněné dny, které trávíme procházkami, tak i dny, kdy raději nevytáhneme paty z domu. Pro takové chvíle je ideální prohřát se do morku kostí skvělou batátovou polévkou, která nám díky směsi koření ještě navíc skvěle provoní dům.

20 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
6 porcí
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1 lžička červené kari pasty
  • 5 g čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mleté kurkumy
  • 1 lžička pískavice řeckého sena
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1/2 lžičky skořice
  • 600 g batátů
  • 600 ml vroucí vody
  • 1/2 lžičky soli
  • 100 ml kokosového mléka
Článek

Postup

01.

Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve vyšším hrnci rozehřejte kokosový olej a cibulku opékejte dozlatova. Ztlumte plotnu na minimum. Do hrnce přidejte červenou kari pastu, najemno pokrájený zázvor, kurkumu, pískavici, římský kmín, skořici a míchejte asi minutu, dokud se koření nerozvoní.

02.

Do hrnce přidejte na kostičky pokrájené batáty, zalijte vroucí vodou, osolte a vařte pod poklicí, dokud batáty nezměknou.

03.

Stáhněte hrnec z plotny a zalijte kokosovým mlékem. Pokud chcete mít polévku ještě smetanovější a delikátnější, přilijte kokosového mléka ještě o trochu více - podle chuti. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, případně trochu rozřeďte vodou.

Načítám