Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte nadrobno. Ve vyšším hrnci rozehřejte kokosový olej a cibulku opékejte dozlatova. Ztlumte plotnu na minimum. Do hrnce přidejte červenou kari pastu, najemno pokrájený zázvor, kurkumu, pískavici, římský kmín, skořici a míchejte asi minutu, dokud se koření nerozvoní.
02.
Do hrnce přidejte na kostičky pokrájené batáty, zalijte vroucí vodou, osolte a vařte pod poklicí, dokud batáty nezměknou.
03.
Stáhněte hrnec z plotny a zalijte kokosovým mlékem. Pokud chcete mít polévku ještě smetanovější a delikátnější, přilijte kokosového mléka ještě o trochu více - podle chuti. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka, případně trochu rozřeďte vodou.
Nepřehlédněte naše recepty na 3 luxusní přílohy z batátů, plněné pečené batáty anebo srbskou pljeskavicu s batáty.