Hlavní obsah
3,9
(7)
Foto: ajlatan, Shutterstock.com

Foto: ajlatan, Shutterstock.com

Nudným toastům s marmeládou z obyčejného chleba odzvonilo! Zkuste je nahradit batáty. Pochutnáte si, a navíc doplníte vitamin A a C.

10 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks batátů
  • 1 lžička olivového oleje
  • 100 g ricotty
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 1 ks banánu
  • 2 lžičky medu
Článek

Postup

01.

Troubu si předehřejte na 180 °C. Menší batát nakrájejte na plátky tlusté asi jeden centimetr a pečte je pokapané olivovým olejem asi 30 minut. 

02.

Ricottu smíchejte s medem a namažte ji na vychladlé batátové plátky. Navrch dejte kolečka banánu, vše polijte ořechovým máslem. Kdo nedrží dietu, může chlebíček dozdobit pár hoblinami čokolády. 

Tip: Chutná je také slaná varianta, například s avokádem nebo vejcem.

Vyzkoušíte batátové toasty?

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie2 853,35 kJ
Bílkoviny18,52 g
Tuky29,37 g
Sacharidy81,99 g
Sůl0,64 g
SAFA10,18 g
Vláknina11,23 g
Cukry60,95 g

Načítám