Článek
Postup
01.
Batáty omyjte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka.
02.
Vodu slijte a batáty zasypte ovesnou a mandlovou moukou. Pořádně promíchejte a nechte deset minut odpočinout.
BATÁTY JSOU VÝBORNÉ, ZDRAVÉ A NAVÍC DIETNÍ
03.
Z těsta tvarujte škubánky a opékejte je z každé strany asi pět minut na rozpáleném kokosovém oleji dozlatova.
04.
V misce smíchejte brynzu, jogurt a nasekanou pažitku. Osolte a opepřete dle chuti a podávejte ke škubánkům jako dip.
Tip: Škubánky chutnají skvěle s čerstvou zeleninou. Jako oblohu si můžete dát okurku, papriku, rukolu nebo třeba rajčata. Anebo zkuste přidat trochu sušených rajčat či hrst rychle obdělané zeleninové směsi.
Chutnají vám batáty? Vyzkoušejte tři recepty s batáty: opečené noky, pyré a pikantní měsíčky z trouby.