Hlavní obsah
4,1
(25)
Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com

Foto: Lapina Maria, Shutterstock.com

Vyzkoušejte senzační opečené škubánky z batátů naslano s dipem z jogurtu a brynzy. Překvapí vás výtečnou chutí i malým množstvím kalorií. Jsou zdravé a hodí se k obědu i večeři.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 500 g batátů
  • 50 g mandlové mouky
  • 50 g ovesné mouky
  • 1 lžíce kokosového oleje
  • 1/2 lžičky soli
Dip
  • 100 g ovčí brynzy
  • 70 g bílého jogurtu
  • 2 lžíce čerstvé pažitky
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 200 g čerstvé zeleniny
Článek

Postup

01.

Batáty omyjte, nakrájejte na malé kousky a uvařte v osolené vodě doměkka.

02.

Vodu slijte a batáty zasypte ovesnou a mandlovou moukou. Pořádně promíchejte a nechte deset minut odpočinout.

03.

Z těsta tvarujte škubánky a opékejte je z každé strany asi pět minut na rozpáleném kokosovém oleji dozlatova. 

04.

V misce smíchejte brynzu, jogurt a nasekanou pažitku. Osolte a opepřete dle chuti a podávejte ke škubánkům jako dip. 

Tip: Škubánky chutnají skvěle s čerstvou zeleninou. Jako oblohu si můžete dát okurku, papriku, rukolu nebo třeba rajčata. Anebo zkuste přidat trochu sušených rajčat či hrst rychle obdělané zeleninové směsi.

Načítám