Článek
Postup
01.
Batáty oloupejte, nakrájejte na kostičky a dejte na tři minuty do mikrovlnné trouby změknout. Můžete je nechat změknout i v páře.
02.
Měkké batáty rozmixujte a metličkou přimíchejte vejce, sójový nápoj a sirup.
NETRADIČNÍ LÍVANCE BEZ KYNUTÍ
03.
V jiné míse smíchejte mouku, sůl a prášek do pečiva. Obě směsi spojte v těsto, tvořte lívanečky a na nepřilnavé pánvi je opékejte z obou stran dozlatova.
Tip: Batátové lívance jsou dobré k snídani. Podávejte je s ovocem, jogurtem medem či sladkým sirupem.
Máte rádi batáty? Vyzkoušejte plněné pečené batáty s fazolemi a fetou, anebo je vyzkoušejte místo chleba jako toasty. Výborná je i batátová pomazánka s česnekem a vlašskými ořechy.