Článek
Postup
01.
Batáty a mrkev oloupejte a nakrájejte na hranolky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem. Palici česneku neloupejte, jen překrojte horizontálně napůl a přidejte na plech.
02.
Zeleninu zasypejte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelijte olivovým olejem. Přidejte kajenský pepř, římský kmín, sušené bylinky, osolte a opepřete. Pečte v rozehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 20 až 30 minut doměkka.
03.
Upečenou zeleninu nechte chvilku vychladnout. Poté přendejte do mixéru, přidejte šťávu z ½ citronu, pastu tahini a rozmixujte.
04.
Batátovou pomazánku podle chuti ještě osolte, opepřete a zakápněte citronem. Podávejte s pečivem, ozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou.
Máte rádi batáty? Vyrobte si z nich tři luxusní přílohy.