Hlavní obsah
4,1
(17)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Čekáte návštěvu? Připravte skvělou batátovou pomazánku s pečeným česnekem a vlašskými ořechy. S touto úžasnou rychlovkou skvěle zabodujete i na svátečním stole nebo na blížících se večírcích.

15 min.
Příprava
30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 misku
  • 300 g batátů
  • 2 ks mrkve
  • 1 palice česneku
  • 30 g vlašských ořechů
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka kajenského pepře
  • 1 lžička celého římského kmínu
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 15 g pasty tahini
  • 1/2 ks citronu
K dokončení
  • 1 hrst nasekané petrželky
Článek

Postup

01.

Batáty a mrkev oloupejte a nakrájejte na hranolky. Dejte na plech vyložený pečicím papírem. Palici česneku neloupejte, jen překrojte horizontálně napůl a přidejte na plech.

02.

Zeleninu zasypejte nahrubo nasekanými vlašskými ořechy a přelijte olivovým olejem. Přidejte kajenský pepř, římský kmín, sušené bylinky, osolte a opepřete. Pečte v rozehřáté troubě na 200 stupňů přibližně 20 až 30 minut doměkka.

03.

Upečenou zeleninu nechte chvilku vychladnout. Poté přendejte do mixéru, přidejte šťávu z ½ citronu, pastu tahini a rozmixujte.

04.

Batátovou pomazánku podle chuti ještě osolte, opepřete a zakápněte citronem. Podávejte s pečivem, ozdobenou čerstvě nasekanou petrželkou.

Máte rádi batáty? Vyrobte si z nich tři luxusní přílohy.

Související témata:

Načítám