Článek
Postup
01.
Nejdřív převařte asi litr vody a zalijte jí sušené houby, aby změkly.
02.
V asi třílitrovém hrnci rozpalte trochu oleje a vhoďte do něj nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Chvíli restujte, pak přidejte na kostičky nakrájené brambory a spařené houby, osolte a zase chvíli restujte. Pak do hrnce vložte na kostičky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, kari, grilovací koření, cayennský pepř, vše promíchejte a zalijte vodou z hub. Podle chuti přidejte ještě trochu soli a rajčatový protlak, aby guláš dostal lepší barvu.
03.
Hrnec přiklopte pokličkou a na mírném ohni vařte asi 10–15 minut, dokud brambory a houby nebudou hotové. Propláchnuté sáčky s rýží vložte do dvou litrů vroucí vody a uvařte je.
04.
Osm vajec uvařte natvrdo, oloupejte, podélně překrojte na poloviny a z obou stran orestujte na pánvi na troše oleje. Na talíř naservírujte hotovou rýži a na každou porci dvě vajíčka (4 orestované půlky) zalitá gulášem.
Vejce vařené natvrdo, můžete přidat i do salátu s jablkem.