Článek
Postup
01.
Kuřecí maso nakrájejte na kousky asi 2 x 2 cm a naložte je alespoň na 4 hodiny do dresinku. Výborný je křenový nebo hořčično-koprový. Dresinky můžete samozřejmě různě střídat, nebo část masa naložit do jiné omáčky, chutě špízu pak budou ještě pestřejší.
02.
Zeleninu a slaninu nakrájejte na přibližně stejně velké kousky, jako je maso.
03.
Gril roztopte na střední žár a připravte si grilovací jehly. Na ty střídavě napichujte všechny připravené suroviny, a špízy pak rozložte na gril. Pokud chcete, aby si zelenina zachovala barvu, dejte pod špízy alobal a pečte je pomaleji na kraji grilu.
04.
Špízy postupně otáčejte, vždy stačí asi 3–4 minuty. Tím, že je maso naložené, se rozhodně nestane, že by mu pečení trvalo déle než cuketě! Na závěr dle chuti osolte a opepřete.
Zkusit můžete i naše další dva tipy na letní špízy.