Článek
Postup
01.
Začněte spodním těstem. Máslo nechte rozpustit a smíchejte ho s mlékem, vejcem a cukrem. Poté přidejte ostatní ingredience a ručním šlehačem vypracujte tužší těsto. To rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný pekáč.
02.
Pak smíchejte ingredience (kromě jahod) na prostřední vrstvu a směsí potřete spodní vrstvu.
03.
Jahody omyjte, očistěte, pokrájejte a rozprostřete rovnoměrně po předchozí vrstvě. Pak už zbývá jen ta poslední.
04.
Oddělte žloutky od bílků, žloutky smíchejte s cukrem, přidejte mléko, mouku a prášek do pečiva. Nakonec vmíchejte vyšlehaný sníh z bílků. Třetí (podstatně tekutější) hmotou polijte předchozí vrstvy a dejte na 50 minut péct do trouby při 180 stupních.
Pokud si na zahrádce či okně pěstujete jahody, přečtěte si, jak se o ně starat, abyste sklidili sladké plody.