Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 °C. Formu na biskupský chlebíček vyložte pečicím papírem nebo vymažte tukem a vysypte hrubou moukou, případně mletými ořechy.
02.
Měkké, zralé banány nakrájejte na kousky a v míse je rozmačkejte lžičkou nebo šťouchadlem na brambory na kaši. Přidejte rozpuštěné máslo a cukr a pořádně promíchejte.
03.
Hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte je na kousky. Přidejte do mísy spolu s medem, vanilkou, skořicí a vejcem. Promíchejte.
04.
Hladkou mouku promíchejte s kypřicím práškem a vmíchejte do směsi v míse. Máte-li po ruce, přidejte i hrst nahrubo nasekaných vlašských ořechů.
05.
Těsto nalijte do připravené formy, zarovnejte povrch a vložte do trouby. Pečte asi 45 minut dozlatova. Chlebíček je upečený, když do něj zapíchnete špejli a vytáhnete ji suchou.
06.
Nechte chvíli zchladnout, vyklopte z formy a pak nechte vychladnout úplně. Můžete podávat s vanilkovou zmrzlinou.
Máte doma zásobu ořechů? Pak se vám budou hodit nejlepší sladké recepty s vlašáky: zde najdete 50 (ne)pečených dobrot.