Článek
Postup
01.
Oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte cukr a šlehejte do husté a světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
02.
Do sněhu postupně zašlehejte žloutky a vodu, poté zlehka zašlehejte po částech i mouku smíchanou s práškem do pečiva.
03.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut, poté nechte vychladnout.
04.
Mezitím připravte pudinkový krém. Z mléka a prášku uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Potom do něj důkladně zašlehejte změklé máslo, kakao a cukr. Nakonec vmíchejte rum.
05.
Vychladlý korpus potřete rybízovým džemem. Na marmeládu pak vyskládejte na kolečka nakrájené banány. Pak opatrně přidejte po částech krém a rozetřete ho.
06.
Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji ve vodní lázni. Přidejte máslo, umíchejte hladkou polevu a rozetřete ji na krém. Koláč nechte aspoň dvě hodinky v chladu. Poté ho nakrájejte na řezy.
Zkusíte tvarohový dort z pudinkového těsta nebo francouzský pudinkový krémeš se šlehačkou a čokoládou.