Hlavní obsah
3,3
(411)
Foto: Autorka

Foto: Autorka

Milujete koláče na plech? Pokud ano, tyto řezy si vás také získají. Nadýchaný piškotový korpus v kombinaci s pudinkovým krémem, banány a čokoládou chutná fantasticky!

35 min.
Příprava
35 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech 22 × 30 cm
Těsto
  • 6 ks vejce
  • 150 g cukru moučka
  • 250 g hladké mouky
  • 1 balení prášku do pečiva
  • 5 lžic horké vody
Krém
  • 250 g másla
  • 150 g cukru moučka
  • 300 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 1 lžíce kakaa
  • 1 lžíce rumu
Na dohotovení
  • 3 ks banánu
  • 5 lžic rybízové marmelády
Poleva
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 lžíce másla
Článek

Postup

01.

Oddělte žloutky od bílků. K žloutkům přidejte cukr a šlehejte do husté a světlé pěny. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

02.

Do sněhu postupně zašlehejte žloutky a vodu, poté zlehka zašlehejte po částech i mouku smíchanou s práškem do pečiva.

03.

Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 25 až 30 minut, poté nechte vychladnout. 

04.

Mezitím připravte pudinkový krém. Z mléka a prášku uvařte hustý pudink a nechte ho vychladnout. Potom do něj důkladně zašlehejte změklé máslo, kakao a cukr. Nakonec vmíchejte rum.

05.

Vychladlý korpus potřete rybízovým džemem. Na marmeládu pak vyskládejte na kolečka nakrájené banány. Pak opatrně přidejte po částech krém a rozetřete ho.

06.

Čokoládu nalámejte do misky a rozehřejte ji ve vodní lázni. Přidejte máslo, umíchejte hladkou polevu a rozetřete ji na krém. Koláč nechte aspoň dvě hodinky v chladu. Poté ho nakrájejte na řezy. 

Načítám