Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 170 °C. Pokud jste si rozinky nenamočily předem, udělejte to teď. Zapékací mísu vymažte máslem. Prošlehejte čtyři žloutky, jedno celé vajíčko, vanilkový extrakt, sůl, 50 g cukru a nakonec přimíchejte smetanu.
02.
Nakrájejte rohlíky a banány na plátky, promíchejte s rozinkami a vše přendejte do zapékací mísy. Zalijte smetanovou směsí a dejte asi na 20–30 minut péct. Bílky ušlehejte do polotuha a postupně přidávejte zbytek cukru. Ušlehaný tuhý sníh přidejte před koncem pečení na žemlovku, osaďte ji tak světlou „bílou čepicí“ a ještě krátce zapečte. (Je ale nutné žemlovku hlídat, aby se čepice nepřipekla!)