Článek
Postup
01.
Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo a cukry vyšlehejte do jemné pěny. Poté postupně přidejte vejce a ještě chvíli šlehejte. Mouku a prášek do pečiva prosejte přes síto a postupně vsypte do směsi.
02.
Nakonec vložte rozmačkané banány a zakysanou smetanu. Směs důkladně promíchejte a nalijte do vymazané a vysypané bábovkové formy (pokud máte formu silikonovou, vymazávat a vysypávat nemusíte). Pečte asi 45 minut.
03.
Čokoládovou polevu připravíte tak, že v kastrůlku přivedete k varu smetanu smíchanou s kakaem. Když se začne vařit, odstavte ji, vsypte nastrouhanou čokoládu a míchejte, dokud se čokoláda dokonale nerozpustí.
04.
Když je bábovka hotová, píchněte do ní špejli, abyste zjistili, jestli je dokonale propečená (špejle by měla zůstat čistá). Počkejte, až bábovka vychladne, vyklopte ji a polejte polevou, tu nechte volně stékat. Počkejte, až poleva ztuhne, a podávejte.
Máte rádi kombinaci banánu s čokoládou? A co je spojit do jednoho moučníku? Už jste zkoušeli tyto výborné muffiny?