Článek
Bábovka bude ještě lepší, když do těsta přidáte nasekanou tabulku čokolády nebo hrst vlašských ořechů.
Postup
01.
Změklé máslo utřete s cukrem. Zašlehejte vejce, smetanu, mouku, sodu, sůl a kávu. Ta dodá jemnou chuť i vůni.
02.
Banány rozmixujte a zapracujte do těsta. To vlijte do vymazané a vysypané formy a pečte asi hodinu při 180 °C nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá.
03.
Bábovku nechte 15 minut vychladnout ve formě a poté vyklopte.
04.
Arašídové máslo trochu rozehřejte (v mikrovlnné troubě nebo na plotně), smíchejte s cukrem a podle potřeby zřeďte trochou mléka či smetany. Natřete na vychladlou bábovku a dozdobte čokoládou a květy šalvěje.
Zkuste i arašídovo-banánový dort, jogurtový chlebíček nebo nepečené řezy s vločkami.