Hlavní obsah
3,2
(31)
Foto: Archiv redakce

Foto: Archiv redakce

Kdo ještě nezkoušel trhané maso, jako by ani nebyl! Pro začátek vyzkoušejte třeba krůtí. Přidejte k němu marinovanou grilovanou papriku a nad grilem restované žampiony a skvělá maxibageta je na světě. Jak se to dělá, vám ukáže populární mladý kuchař Martin Škoda v pořadu Grill Hunters na Stream.cz.

35 min.
Příprava
1 hod., 15 min.
Vaření
Vysoká
Náročnost
Ingredience pro:
10 porcí
Na maso
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 kg krůtích stehen
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru krupice
  • 400 g cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžička citronové šťávy
Na papriky
  • 5 ks paprik
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 1 snítka listové petržele
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Na žampiony
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 500 g žampionů
  • 3 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 hrst listové petržele
  • 1 lžička citronové šťávy
K podávání
  • 200 g anglické slaniny
  • 2 ks bagety
  • 300 g čerstvého sýra
Článek

Postup

01.

V pánvi rozpalte olej na plné pecky. Maso nakrájejte na nudličky, dobře osolte, opepřete, posypte špetkou cukru a vhoďte do oleje. Je potřeba, aby se maso v pánvi ze všech stran dobře zatáhlo a zbarvilo (klidně ho smažte ve dvou várkách, ať se nezačne spíše dusit). Do pánve pak přihoďte oloupanou a na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchaní ji s masem smažte přibližně tři minuty. Následně teplotu snižte a pokračujte, dokud cibule nezměkne a nechytne zlatavou barvu. Přidejte plátky česneku, papriku a ještě zhruba minutu pokračujte. 

02.

Přilijte trochu vývaru nebo vody, aby bylo maso zakryté, a duste, dokud nezměkne, tedy asi 60 minut. Šťávu, ve které se dusilo, nakonec zredukujte dle potřeby – pamatujte, že budete maso servírovat jako náplň bagety, takže šťáva musí být chuťově výraznější a opravdu hustá. Nakonec změklé maso ve šťávě natrhejte – dvěma vidličkami to jde skvěle – a dochuťte pár kapkami citronu.

03.

Celé papriky dejte na rozpálený gril a za občasného otáčení je opékejte, dokud nebudou úplně černé a změklé. Poté je vložte do igelitového pytlíku a nechte pár minut zapařit. Hned jak se slupka uvolní, je oloupejte, zbavte jadřince, nakrájejte na plátky a přesuňte do mísy. Plátky paprik pak ochuťte nasekanou petrželkou, solí, pepřem, citronem, olejem a medem. Zamíchejte a pár minut marinujte.

Foto: Archiv redakce

Na jednu půlku bagety patří sýr a slanina, na druhou maso, papriky a žampionyFoto: Archiv redakce

04.

V pánvi rozpalte olej a máslo. Houby nakrájejte rustikálně – podle toho, jak budete chtít – a vhoďte do pánve. Po třech minutách, když začnou měknout a chytat barvu, přidejte plátky česneku, vše osolte, opepřete a restujte asi další tři minuty. Nakonec houby zakápněte citronem a promíchejte s nasekanou petrželkou.

05.

Plátky slaniny vypečte dokřupava. Bagetu rozpulte, horní půlku potřete sýrem a zaplňte plátky křupavé slaniny. Na spodní část rovnoměrně naložte houby, marinované papriky a trhané maso. Bagetu složte, naporcujte a snězte! Jestli si chcete dát záležet ještě víc, upečte si svoje domácí bagety.

Tip: Jednotlivé porce bohatě naplněné bagety spojte párátkem, aby pěkně držely pohromadě.

Líbí se vám recept Martina Škody? Na video se můžete podívat zde. A příští středu vás čeká jeho videonávod na hovězí pupek.

Načítám