Článek
Postup
01.
V pánvi rozpalte olej na plné pecky. Maso nakrájejte na nudličky, dobře osolte, opepřete, posypte špetkou cukru a vhoďte do oleje. Je potřeba, aby se maso v pánvi ze všech stran dobře zatáhlo a zbarvilo (klidně ho smažte ve dvou várkách, ať se nezačne spíše dusit). Do pánve pak přihoďte oloupanou a na půlměsíčky nakrájenou cibuli a za občasného míchaní ji s masem smažte přibližně tři minuty. Následně teplotu snižte a pokračujte, dokud cibule nezměkne a nechytne zlatavou barvu. Přidejte plátky česneku, papriku a ještě zhruba minutu pokračujte.
02.
Přilijte trochu vývaru nebo vody, aby bylo maso zakryté, a duste, dokud nezměkne, tedy asi 60 minut. Šťávu, ve které se dusilo, nakonec zredukujte dle potřeby – pamatujte, že budete maso servírovat jako náplň bagety, takže šťáva musí být chuťově výraznější a opravdu hustá. Nakonec změklé maso ve šťávě natrhejte – dvěma vidličkami to jde skvěle – a dochuťte pár kapkami citronu.
03.
Celé papriky dejte na rozpálený gril a za občasného otáčení je opékejte, dokud nebudou úplně černé a změklé. Poté je vložte do igelitového pytlíku a nechte pár minut zapařit. Hned jak se slupka uvolní, je oloupejte, zbavte jadřince, nakrájejte na plátky a přesuňte do mísy. Plátky paprik pak ochuťte nasekanou petrželkou, solí, pepřem, citronem, olejem a medem. Zamíchejte a pár minut marinujte.
04.
V pánvi rozpalte olej a máslo. Houby nakrájejte rustikálně – podle toho, jak budete chtít – a vhoďte do pánve. Po třech minutách, když začnou měknout a chytat barvu, přidejte plátky česneku, vše osolte, opepřete a restujte asi další tři minuty. Nakonec houby zakápněte citronem a promíchejte s nasekanou petrželkou.
05.
Plátky slaniny vypečte dokřupava. Bagetu rozpulte, horní půlku potřete sýrem a zaplňte plátky křupavé slaniny. Na spodní část rovnoměrně naložte houby, marinované papriky a trhané maso. Bagetu složte, naporcujte a snězte! Jestli si chcete dát záležet ještě víc, upečte si svoje domácí bagety.
Tip: Jednotlivé porce bohatě naplněné bagety spojte párátkem, aby pěkně držely pohromadě.
Líbí se vám recept Martina Škody? Na video se můžete podívat zde. A příští středu vás čeká jeho videonávod na hovězí pupek.