Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Pokud to počasí dovolí, nastanou víkendy, které se ideálně hodí na výlety. Nevíte, jak vyřešit občerstvení s sebou a párek v rohlíku vám nestačí? Máme pro vás tip na bagetu s masovými koulemi a cibulkou na víně.

20 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 2 ks celozrnné bagetky
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 5 ks cibule
  • 2 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
  • 2 dl červeného vína
  • 1 snítka čerstvého tymiánu
  • 3 lžíce červeného vinného octa
  • 3 lžíce cukru
  • 3 lžíce másla
  • 100 g vyzrálého čedaru
  • 2 hrsti polníčku
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte masové koule. Mleté maso dejte do misky, přidejte sůl, pepř, vajíčka a důkladně promíchejte. Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky, ty dejte na plech na pečicí papír a pečte je asi 40 minut na 180 °C.

02.

Všechny cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něj dejte zvolna opékat. Opékejte ji asi 20 minut, dokud nebude krásně zlatá. Pak přidejte tymián (použít můžete i rozmarýn), a cibuli zalejte červeným vínem. Míchejte, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří. Na závěr přidejte vinný ocet a cukr, promíchejte a restujte, dokud cibule nebude mít tmavě hnědou barvu.

03.

Bagety rozkrojte nejdříve na půlky, tyto půlky pak podélně. Rovnoměrně rozprostřete opečenou cibulku, na ni dejte čedar, masové koule a nakonec natrhaný polníček.

Související témata:

Načítám