Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte masové koule. Mleté maso dejte do misky, přidejte sůl, pepř, vajíčka a důkladně promíchejte. Navlhčenýma rukama tvarujte kuličky, ty dejte na plech na pečicí papír a pečte je asi 40 minut na 180 °C.
02.
Všechny cibule oloupejte a nakrájejte na půlkolečka. V pánvi rozpusťte máslo a cibuli na něj dejte zvolna opékat. Opékejte ji asi 20 minut, dokud nebude krásně zlatá. Pak přidejte tymián (použít můžete i rozmarýn), a cibuli zalejte červeným vínem. Míchejte, dokud se přebytečná tekutina nevyvaří. Na závěr přidejte vinný ocet a cukr, promíchejte a restujte, dokud cibule nebude mít tmavě hnědou barvu.
03.
Bagety rozkrojte nejdříve na půlky, tyto půlky pak podélně. Rovnoměrně rozprostřete opečenou cibulku, na ni dejte čedar, masové koule a nakonec natrhaný polníček.