Článek
Postup
01.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr a ušlehejte do nadýchané světlé pěny. Pak postupně zašlehejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, olej a kefírové mléko.
02.
Ušlehejte hladké těsto. Čokoládu nasekejte nahrubo. Přidejte ji do těsta a nakonec opatrně vmíchejte obraný rybíz – klidně můžete nakombinovat víc druhů.
03.
Bábovkovou formu vymažte máslem a vysypejte moukou. Nalijte do ní těsto a uhlaďte. Formu vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 45 až 50 minut.
04.
Hotovou bábovku vyklopte a nechte vychladnout na mřížce. Koupenou bílou čokoládovou polevu rozehřejte podle návodu a nalijte na moučník. Nakonec dozdobte rybízem. Ti zručnější a trpělivější mohou polevu samozřejmě připravit doma.
Máte rádi klasiku? Pak uvítáte osvědčený recept na pravou třenou mramorovou bábovku bez prášku do pečiva jako od babičky. Anebo si dáte křehký rybízový koláč se sněhem?