Hlavní obsah
3,0
(139)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Sezona rebarbory je právě teď. Využijte její jedinečnou pikantní chuť a připravte si chutnou bábovku ze špaldové mouky. Chutná jemně po oříšcích.

40 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Budete potřebovat
  • 280 g špaldová mouka
  • 4 ks vejce
  • 130 g třtinového cukru
  • 100 ml oleje
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 1 lžička citronové kůry
  • 1 lžička skořice
  • 70 ml mléka
  • 1 lžíce másla
  • 2 lžíce hrubé mouky
  • 2 stonky rebarbory
Článek

Postup

01.

Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky.

02.

Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, citronovou kůru a šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna. 

03.

Mouku promíchejte se skořicí a práškem do pečiva. Postupně ji zašlehejte do žloutkové směsi střídavě s olejem a mlékem.

04.

Ušlehejte hladké těsto. Nakonec do něj dejte na kousky nakrájenou rebarboru. 

05.

Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní těsto. Bábovku vložte do trouby předehřáté na 180 °C . Pečte ji 45–50 minut.

06.

Po upečení nechte bábovku chvilku stát. Utěrku namočte do hodně studené vody, vyždímejte a zabalte do ní ještě horkou formu. Krátce přidržte a poté bábovku opatrně vyklopte. Nechte zcela vychladnout a poté krájejte. 

07.

Bábovku můžete podávat s kopečkem zakysané smetany. 

Rebarbora je skvělá! Je mírně nakyslá, šťavnatá a jsou z ní opravdu vynikající moučníky. Zkuste si vybrat, který z nejlepších 22 rebarborových receptů vyzkoušíte. Bude to koláč s drobenkou nebo bublanina?

Související témata:

Načítám