Článek
Postup
01.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky.
02.
Do mísy vyklepněte vejce, přidejte cukr, citronovou kůru a šlehejte, až vznikne světlá a nadýchaná pěna.
03.
Mouku promíchejte se skořicí a práškem do pečiva. Postupně ji zašlehejte do žloutkové směsi střídavě s olejem a mlékem.
04.
Ušlehejte hladké těsto. Nakonec do něj dejte na kousky nakrájenou rebarboru.
05.
Formu vymažte máslem a vysypte moukou. Nalijte do ní těsto. Bábovku vložte do trouby předehřáté na 180 °C . Pečte ji 45–50 minut.
06.
Po upečení nechte bábovku chvilku stát. Utěrku namočte do hodně studené vody, vyždímejte a zabalte do ní ještě horkou formu. Krátce přidržte a poté bábovku opatrně vyklopte. Nechte zcela vychladnout a poté krájejte.
07.
Bábovku můžete podávat s kopečkem zakysané smetany.
Rebarbora je skvělá! Je mírně nakyslá, šťavnatá a jsou z ní opravdu vynikající moučníky. Zkuste si vybrat, který z nejlepších 22 rebarborových receptů vyzkoušíte. Bude to koláč s drobenkou nebo bublanina?