Hlavní obsah
3,2
(83)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Uvařit pudink je často rychlé řešení, když vás honí mlsná. Stačí rozmíchat prášek v mléce a uvařit ho. Pokud vás mlsná nehoní tak velkou rychlostí, zkuste si upéct bábovku plněnou pudinkem.

15 min.
Příprava
1 hod., 5 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 bábovku
Těsto
  • 350 g polohrubé mouky
  • 180 g cukru moučka
  • 2 ks vejce
  • 100 ml oleje
  • 200 ml mléka
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 1 lžíce kakaa
Pudink
  • 500 ml mléka
  • 1 balení vanilkového pudinkového prášku
Článek

Postup

01.

Vejce vyšlehejte s cukrem, přidejte olej, mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Dobře promíchejte, část těsta oddělte a přidejte do něj kakao.

02.

Pak můžete vrstvit do formy na bábovku. Nejprve polovinu světlého těsta, na to tmavé těsto, pak následuje po lžících vychlazený pudink, který se snažte klást tak, aby se nedotýkal okrajů, a nakonec opět světlá vrstva. Dejte péct do předehřáté trouby na hodinu při 180 stupních Celsia.

Jestli jste bábovkový, zkuste naše další tři recepty.

Energetická hodnota celkem - 1 bábovku
Energie14 487,57 kJ
Bílkoviny75,59 g
Tuky124,8 g
Sacharidy501,27 g
Sůl1,05 g
SAFA23,52 g
Vláknina12,95 g
Cukry215,51 g
Související témata:

Načítám