Hlavní obsah
3,5
(37)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Kdo někdy byl na Slovensku, určitě kromě halušek ochutnal i živáňskou pečeni. Maso pečené v alobalu je krásně šťavnaté, a pokud máte rádi špízy, neodoláte ani téhle dobrotě!

25 min.
Příprava
50 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 4 plátky krkovice
  • 2 nožičky klobásy
  • 3 ks cibule
  • 8 ks brambor
  • 8 plátků anglické slaniny
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 2 lžíce oleje
Článek

Postup

01.

Brambory oškrábejte a nakrájejte na plátky, klobásu na podélné čtvrtiny a cibuli na kolečka.

02.

Z alobalu připravte 4 čtverce o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Připravený alobal potřete kapkou oleje.

03.

Všechny suroviny rozdělte na čtvrtiny. Doprostřed alobalu dejte brambory, které osolte a okmínujte, a na ně položte osolené a opepřené maso. Na něj přijdou kolečka cibule, kousek klobásy a navrch 2 plátky slaniny. Nakonec balíček zaprašte špetkou mleté papriky a zabalte do „uzlíčku“, aby během pečení nemohla šťáva vytéct. Podle potřeby vrstvu alobalu zdvojnásobte.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

04.

Připravené balíčky dejte na plech, vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte asi 50 minut. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo salátem. Hotové maso je díky uzavření v alobalu krásně měkké a šťavnaté.

Související témata:

Načítám