Článek
Postup
01.
Brambory oškrábejte a nakrájejte na plátky, klobásu na podélné čtvrtiny a cibuli na kolečka.
02.
Z alobalu připravte 4 čtverce o velikosti asi 30 x 30 centimetrů. Připravený alobal potřete kapkou oleje.
03.
Všechny suroviny rozdělte na čtvrtiny. Doprostřed alobalu dejte brambory, které osolte a okmínujte, a na ně položte osolené a opepřené maso. Na něj přijdou kolečka cibule, kousek klobásy a navrch 2 plátky slaniny. Nakonec balíček zaprašte špetkou mleté papriky a zabalte do „uzlíčku“, aby během pečení nemohla šťáva vytéct. Podle potřeby vrstvu alobalu zdvojnásobte.
04.
Připravené balíčky dejte na plech, vložte do trouby vyhřáté na 200 stupňů a pečte asi 50 minut. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo salátem. Hotové maso je díky uzavření v alobalu krásně měkké a šťavnaté.