Článek
Postup
01.
Nejdříve připravte bylinky na bok. Tymián, rozmarýn a česnek nasekejte na co nejjemněji a vsypte do misky. Přidejte sůl a promíchejte. Směs vmasírujte do celého boku, snažte se co nejdůkladněji, aby všechny chutě prostoupily masem co nejlépe.
02.
Bok dejte do pekáčku, pokapejte ho medem a jemně posypte kmínem a nechte chvíli odpočívat. Bok ještě podlijte trochou vody.
03.
Troubu předehřejte na 180 stupňů a maso dejte péct zhruba na dvě hodiny, podle toho, jak je velký. Během pečení pustí hodně šťávy, občas jí bůček přelijte.
04.
Okurky oloupejte a nastrouhejte tak, jak je máte rádi. V mističce s trochou vody smíchejte ocet, prolisovaný stroužek česneku, sůl, pepř a cukr, směs vmíchejte k okurkám, promíchejte a případně dochuťte.