Článek
Postup
01.
Očištěná kuřecí stehna osolte, opepřete a z obou stran je ve velkém hrnci osmahněte na másle. Maso odložte stranou a ve výpeku osmažte nadrobno nakrájenou cibuli a kapii. Stehna vraťte zpátky do hrnce k zelenině, přidejte všechno koření, bujon a zalejte vodou tak, aby bylo kuře ponořené. Nechte vařit asi hodinu, nebo dokud nebude maso měkké a nepůjde pěkně od kosti.
02.
Mezitím si připravte noky. Prosátou mouku smíchejte se solí, vajíčkem a mlékem v řidší těsto, které protlačte sítem na halušky do osolené vroucí vody. Noky asi 3 minuty povařte, sceďte a omastěte kouskem másla – nebudou se vám pak k sobě lepit.
03.
Uvařená stehna vyndejte z hrnce a dodělejte omáčku: zeleninu ponorným mixérem rozmixujte nebo propasírujte přes síto. Omáčku můžete ještě zahustit „zátřepkou“: tři lžíce polohrubé mouky smíchejte s deci studené vody (nebo smetany), zašlehejte do omáčky a ještě asi 5 minut povařte. V omáčce nechte znovu prohřát stehna podávejte s připravenými noky.