Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si všechny suroviny připravíte. Zeleninu očistěte a nakrájejte na malé kousky, cibuli nasekejte nahrubo. Maso omyjte a nakrájejte na plátky, které ještě trochu naklepte paličkou na maso a zlehka je opepřete a osolte. Houby namočte do studené vody, nechte je nabobtnat, slijte je a trochu pokrájejte.
02.
Plátky masa zlehka obalte v hladké mouce a nechte je zprudka osmahnout v hluboké pánvi na másle. Maso vyjměte a v tuku nechte zpěnit cibuli, pak přidejte na kolečka pokrájený pórek a rovněž ho nechte zlehka zpěnit.
03.
Do směsi vmiste houby a chvilku je v másle s cibulí a pórkem poduste. Přidejte zbývající připravenou zeleninu a koření, vše promíchejte, podle potřeby podlijte troškou vody (klidně tou z hub), přidejte osmahnuté plátky masa a za občasného promíchání pod poklicí duste, dokud nebude maso i zelenina měkké, trvá to asi 20 minut. Když je vše hotovo, vmíchejte do směsi smetanu na vaření. Jako příloha se hodí dušená rýže.