Hlavní obsah
3,3
(9)
Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Máme pro vás nachystaný recept na vepřové maso na pivu, a tomu jistě málokdo odolá! Pokud tedy oceníte nahořklou pivní chuť i v jídle, je pro vás tento recept jako stvořený.

10 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Maso
  • 300 g vepřové kýty
Omáčka
  • 100 g másla
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 250 ml piva
  • 1 hrst chlebové strouhanky
Článek

Postup

01.

Kýtu nakrájejte na plátky a následně na drobné nudličky.

02.

Cibuli nasekejte najemno a zpěňte na rozpuštěném másle. Ve chvíli, kdy cibule začne zlátnout, přidejte maso nakrájené na nudličky a sůl. Vše za občasného míchání duste asi 15 minut, dokud cibule neztmavne a maso nebude měkké.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

03.

Když je vše hotovo, dochuťte maso pepřem a citronovou kůrou, přidejte hrst chlebové strouhanky (případně dobře poslouží i měkká střídka chleba, která se nechá rozvařit, ale není to ono) a zalijte pivem. Vše přiveďte k varu a pak stáhněte z plotny.

Foto: Petr Makovička

Foto: Petr Makovička

Maso servírujte s knedlíkem nebo brambory.

Související témata:

Načítám