Článek
Postup
01.
Není nic jednoduššího než tohle kynuté těsto. Do misky nalijte asi 1 dl vlažného mléka, přisypte 1 lžíci cukru, rozdrobte kvasnice a uložte na teplé místo, aby vzešel kvásek.
02.
Vdolky se dají plnit jak kysaným zelím, tak i hlávkovým. Do kastrolu hoďte nakrájený špek nebo anglickou slaninu, přidejte nakrájenou cibuli a zaškvařte. Pak přidejte zelí, nesolte – jen trošku opepřete, ale není třeba. Vše nechte vystydnout a naplňte vdolky. S hlávkovým zelím je postup následující: půlku menší hlávky zelí nakrájejte nadrobno, spařte horkou vodou, přidejte ke slanině a cibuli a zaduste to ochucené solí, octem, cukrem a kmínem.
03.
Těsto vykrojte lžící, vytvořte placičku, na tu dejte trochu náplně, zabalte a obráceně připlácněte na vymazaný plech. Dejte do vyhřáté trouby, pečte dorůžova a po vytažení pomašlujte rozpuštěným máslem.