Článek
Postup
01.
Nejprve začněte s přípravou sekané. Do větší misky dejte mleté maso, petržel, vajíčka a propracujte. Rohlíky pokrájejte na kostičky, zalijte mlékem a nechte nasáknout. Pak rohlíky „vyždímejte", přisypte najemno nakrájenou cibuli a vpracujte do směsi. Nakonec vsypte koření a vylisovaný česnek a důkladně promíchejte.
02.
Troubu předehřejte na 180 °C. Do pekáčku dejte masovou směs a vytvarujte ji do tvaru válce. Pokud by pekáč nebyl dostatečně dlouhý, můžete vytvořit dva menší válečky vedle sebe. Sekanou dejte péct asi na 50 minut, hotová je ve chvíli, kdy je její povrch krásně hnědý a křupavý.
03.
Zatímco se sekaná peče, uvařte omáčku. Máslo nechte v kastrůlku pozvolna rozpustit, zasypte ho hladkou moukou a míchejte, dokud nevznikne krásně hladká jíška. Tu zalijte mlékem, přidejte propasírovaný česnek, promíchejte a nechte 10 minut vařit. Hotovou omáčku dochuťte podle chuti solí, citronem a cukrem.
04.
Když je sekaná hotová, nakrájejte ji na plátky, zalijte česnekovou omáčkou a podávejte s pečivem, bramborami nebo bramborovou kaší.