Hlavní obsah
3,7
(125)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Kdo si pomýšlí na zaslouženou sladkost, měl by zbystřit! Máme pro vás totiž výborný jahodový moučník s tvarohem. Pro mlsné jazýčky je jako dělaný!

30 min.
Příprava
45 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
28 cm průměr formy
Na korpus
  • 170 g hladké mouky
  • 60 g cukru moučka
  • 125 g másla
  • 1 ks žloutků
  • 1 špetka soli
Na náplň
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 100 g cukru krupice
  • 3 ks vejce
  • 1/2 balení vanilkového pudinkového prášku
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g čerstvých jahod
Na drobenku
  • 30 g másla
  • 4 lžíce hrubé mouky
  • 3 lžíce cukru moučka
Článek

Postup

01.

Ze surovin na korpus vypracujte pevné těsto, které nechte 2 hodiny v chladu odležet. 

Foto: Jakub Jurdič

Těsto nemusíte nechat uležet, ale pak půjde těsto hůř vyválet a bude potřeba ho do formy spíše natlačitFoto: Jakub Jurdič

02.

Rozválejte ho dokulata a vyložte s ním formu s kolečkem pečicího papíru na dně.

Foto: Jakub Jurdič

Na válení je lepší silikonový váleček, na který se těsto nelepíFoto: Jakub Jurdič

03.

Tvaroh utřete s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte k tvarohu.

Foto: Jakub Jurdič

Citronové šťávy můžete podle chuti přidat více i méněFoto: Jakub Jurdič

04.

Směs rozetřete na těsto, poklaďte půlkami jahod a přidejte ještě drobenku. Tu vytvoříte z másla, mouky a cukru, které postupně rozdrobíte mezi prsty.

Foto: Jakub Jurdič

Na koláči si mlsné jazýčky pochutnajíFoto: Jakub Jurdič

05.

Pečte asi 45 minut při 170 stupních.

Po takovém dortu se rychle zapráší. Zkuste do sladkého propašovat i zeleninu třeba v tomto bramborovém čokoládovém dortu nebo vyzkoušejte mrkvový cheesecake.

Energetická hodnota celkem - 28 cm průměr formy
Energie15 983,4 kJ
Bílkoviny112,9 g
Tuky149,65 g
Sacharidy499,49 g
Sůl1,55 g
SAFA70,66 g
Vláknina14,5 g
Cukry291,37 g

Načítám