Článek
Postup
01.
Ze surovin na korpus vypracujte pevné těsto, které nechte 2 hodiny v chladu odležet.

Těsto nemusíte nechat uležet, ale pak půjde těsto hůř vyválet a bude potřeba ho do formy spíše natlačitFoto: Jakub Jurdič
02.
Rozválejte ho dokulata a vyložte s ním formu s kolečkem pečicího papíru na dně.

Na válení je lepší silikonový váleček, na který se těsto nelepíFoto: Jakub Jurdič
03.
Tvaroh utřete s oběma cukry, žloutky, pudinkovým práškem a citronovou šťávou. Z bílků ušlehejte tuhý sníh a opatrně vmíchejte k tvarohu.

Citronové šťávy můžete podle chuti přidat více i méněFoto: Jakub Jurdič
04.
Směs rozetřete na těsto, poklaďte půlkami jahod a přidejte ještě drobenku. Tu vytvoříte z másla, mouky a cukru, které postupně rozdrobíte mezi prsty.

Na koláči si mlsné jazýčky pochutnajíFoto: Jakub Jurdič
05.
Pečte asi 45 minut při 170 stupních.
Po takovém dortu se rychle zapráší. Zkuste do sladkého propašovat i zeleninu třeba v tomto bramborovém čokoládovém dortu nebo vyzkoušejte mrkvový cheesecake.