Článek
Postup
01.
Zapněte troubu (asi na 180 stupňů) a pak se pusťte do těsta.
02.
Do mísy vklepněte vejce, přidejte cukr a vyšlehejte do pěny.
03.
Pak přidejte změklé máslo a opět šlehejte.
04.
Do směsi přidejte citronovou kůru a mouku, do které jste vsypali kypřicí prášek. Následně opět promíchejte.
05.
Zhruba polovinu těsta nalijte do vymazané a vysypané formy na bábovku a do druhé ještě stěrkou přimíchejte kakao a tmavou část přidejte navrch. Jak? Jednoduše stěrkou několikrát projeďte do hloubky těstem, aby se světlé s tmavým promíchalo, vršek zarovnejte do tvaru korýtka (těsto nabude a je proto lepší, aby u krajů bylo vyšší) a formu vložte do trouby.
06.
Pečte asi 45 minut. Hotovou bábovku poznáte podle toho, že zapíchnutá špejle je suchá.
A jakou bábovku máte nejraději vy?