Článek
Postup
01.
Kuře omyjte a očistěte tak, aby na něm nezůstalo žádné peří, a osolte ho.
02.
Do mísy dejte rohlíky nakrájené na kostky, přidejte cibuli a petržel nakrájené najemno a promíchejte. V kastrůlku rozpusťte půlku másla a nalijte ho do nádivky. Nakonec přidejte dvě vajíčka, osolte a opepřete.
03.
Celou směs na nádivku důkladně propracujte a nechte asi 10 minut bobtnat. Kdyby vám přišla málo vlhká, můžete do ní nalít trochu mléka nebo vody.
04.
Kuře postavte a začněte do něj vkládat směs. Snažte se ji co nejvíce umačkávat, aby se tam všechna vešla. Nakonec otvor v kuřeti zašijte. Kuře ještě jednou důkladně osolte a posypejte červenou paprikou. Ideální je dát trochu koření i pod kůži, jeho chuť se pak snadněji dostane přímo do masa.
05.
Kuře položte do pekáčku prsy nahoru, položte na něj několik plátků másla, podlejte centimetrem vody a dejte péct na hodinu a půl do trouby vyhřáté na 200 °C.
06.
Když je kuře upečené krásně dozlatova, vyndejte ho a pomocí ostrého nože naporcujte tak, aby každý dostal kus masa s kusem nádivky. Podávejte například s bramborami, rýží a třeba i kompotem.