Hlavní obsah
3,6
(18)
Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

Rozhodli jste se aspoň na začátku roku jíst zdravě? V tom případě byste si neměli nechat ujít náš dnešní recept na krůtí roládu plněnou zeleninou. Uvidíte, že si pochutnáte!

30 min.
Příprava
1 hod., 25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 roládu
Krůtí roláda
  • 1,5 kg krůtích prsou
  • 200 g brokolice
  • 1 kousek pórku
  • 150 g uzeného sýra
  • 1 ks červené papriky
  • 3 ks chilli papričky
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 snítky čerstvého rozmarýnu
Na přílohu
  • 400 g rýže
Článek

Postup

01.

brokolici rozeberte na růžičky a vařte ji asi 5 minut doměkka v lehce osolené vodě. Krůtí prsa nařežte jako leporelo (jakoby do spirály) nebo o takové nařezání poproste už při nákupu řezníka.

02.

Plát silný asi 1,5 centimetru pak opatrně naklepejte přes potravinou fólii, aby se maso nezničilo. Maso z jedné strany osolte a nachystejte si zbývající zeleninu – papriku nakrájejte na nudličky, pórek na tenká kolečka a chilli papričky rozkrojte podélně napůl a zbavte semínek.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

03.

Roládu poklaďte růžičkami uvařené brokolice a na ni navrstvěte papriku a chilli papričky. Navrch přijdou plátky uzeného sýra (pokud máte sýr vcelku, nastrouhejte jej nahrubo) a kolečka pokrájeného pórku.

04.

Roládu smotejte a důkladně převažte kuchyňským provázkem, aby se během pečení nerozmotala, a ještě jednou zlehka osolte. Pak nasekejte rozmarýn a celou roládu v něm obalte.

Foto: Ondřej Hošt

Foto: Ondřej Hošt

05.

Takto připravený závin položte do pekáčku, podlejte trochou vody a dejte péct do trouby vyhřáté na 160 stupňů Celsia. Takto pečte asi 1 hodinu, pak teplotu zvyšte na 190 stupňů a pečte ještě asi 20 minut, dokud se neudělá kůrčička.

Roládu podávejte s dušenou rýží.

Související témata:

Načítám