Článek
Postup
01.
Listové těsto rozválejte na plát silný asi 2 mm, jedno balení vyjde asi na 1 standardně velký plech, a propíchejte vidličkou. Upečte ho v troubě vyhřáté na 180 stupňů Celsia dozlatova, trvá to asi 10–12 minut.
02.
Plát rozkrojte na poloviny, jednu z nich ještě vlažnou nakrájejte na čtverce – jejich velikost určuje, jak velké budou výsledné porce. Upečené těsto nechte vychladnout a pusťte se do krému.
03.
Z bílků vyšlehejte sníh. Vanilkové pudinky rozmíchejte v části vody, zbytek přiveďte k varu. Pak do ní vmíchejte rozmíchané pudinky a moučkový a vanilkový cukr a nechte asi 2 minuty vařit – postup je v podstatě stejný jako při klasické přípravě pudinku, jen se dělá z vody. Do horkého pudinku vmíchejte sníh z bílků (a pokud nemáte jak zpracovat žloutky, můžete do něj opatrně vmíchat i ty). Krémem potřete ten plát listového těsta, který zůstal nerozkrájený, a nechte zcela vychladnout.
04.
V míse vyšlehejte šlehačku dotuha, můžete ji ochutit lžící moučkového cukru, díky kterému také snáze ztuhne. Vyšlehanou smetanou potřete vychladlý krém a navrch vedle sebe narovnejte čtverce listového těsta. Kdybyste jej nenakrájeli předem, při krájení by se vám celý dezert polámal a rozpadl.
05.
Ve vodní lázni nebo mikrovlnce rozpusťte čokoládu a hotový dezert jí lehce pocákejte – dodá mu nejen hezčí vzhled, ale i doladí chuť.