Článek
I když původní kolébkou segedínského guláše je Maďarsko, jeho obliba se rozšířila do celé střední Evropy. Jako tradiční příloha se k segedínu podává chléb nebo knedlík, ale bude vám chutnat i s bramborem.
Postup
01.
Jako maso můžete zvolit plecko, ale stejně dobře poslouží i ramínko nebo bůček. Maso nakrájejte na malé kostičky. V kastrolu rozpusťte asi 50 g másla, zpěňte na něm dvě nakrájené cibule, zasypejte paprikou a kmínem a vše promíchejte. Přidejte maso, vše orestujte, osolte, opepřete a zalijte dvěma naběračkami vody nebo vývaru. Vše ještě jednou promíchejte, přiklopte a duste 45 minut.
02.
Kysané zelí pokrájejte a přidejte ho do kastrolu k masu. Duste asi 15 minut.
03.
Do zakysané smetany rozmíchejte asi 1,5 polévkové lžíce hladké mouky, přidejte k masu a nechte provařit. Potom vložte dvě lžíce prolisovaných sterilovaných rajčat a vše ještě jednou nechte přejít varem.