Článek
Postup
01.
Nejprve namočte hrách do vody tak, aby byl ponořený a nechte ho tak minimálně hodinu.
02.
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci rozpusťte máslo a dejte na něj cibuli opékat. K dozlatova opečené cibuli přidejte hrách i s vodou, ve které jste ho namáčeli.
03.
Hrách přiveďte k varu a uvařte do měkka.
04.
Pak k němu přidejte sůl, pepř, majoránku, mletý kmín, nakonec vylisovaný česnek a pomocí šťouchadla vytvořte hustou kaši.
05.
Uzené maso nakrájejte a krátce povařte ve vroucí vodě (kdybyste ho dali do studené, ztratilo by maso chuť). Stačí 3 minuty, aby maso změklo.
06.
Uvařené uzené vmíchejte do kaše a podávejte ozdobené nasekanou pažitkou.
Tip: Pokud chcete, aby byl hrách rychleji měkký, můžete přidat trochu jedlé sody.