Článek
Postup
01.
Plátky roštěné po obou stranách zlehka naklepejte, překrojte na poloviny, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce. Připravené roštěnky zprudka orestujte na rozpáleném oleji a zprudka opečte, aby se maso zatáhlo.
02.
Hotové maso vyjměte a ve výpeku orestujte cibuli nakrájenou nahrubo, dokud nezesklovatí. Pak cibuli zalijte hovězím vývarem, vraťte maso zpět, dochuťte kmínem a tymiánem, přiklopte poklicí a nechte na mírném plameni asi 1–1,5 hodiny dusit, dokud není maso úplně křehké.
03.
Vajíčko uvařte natvrdo (vložte ho do studené vody a od chvíle, kdy voda začne vřít, vařte 8 minut. Pak vajíčko prudce ochlaďte studenou vodou a oloupejte). Před koncem dušení nakrájejte kyselé okurky a uvařené vajíčko na malé kousky, oboje vmíchejte do omáčky a nechte prohřát. Podávejte s bramborami nebo houskovými knedlíky.