Článek
Postup
01.
Velký plech vymažte tukem a vysypte moukou, troubu předehřejte na 180 stupňů.
02.
Změklý tuk ušlehejte s cukrem a do směsi vmíchejte mouku, kakao a ořechy.
03.
Z bílků ušlehejte tuhý sníh a po částech ho zašlehejte do těsta. Můžete přidat i pár kapek citronové šťávy, aby byla hmota pevnější.
04.
Rozetřete na připravený plech a pečte 15 až 20 minut dozlatova.
05.
Mezitím ušlehejte žloutky, citronovou šťávu a cukr na světlý krém a upečený korpus jím ihned po vyndání z trouby přelijte.
06.
Nechte asi 10 minut vychladnout, aby poleva zatuhla, ale šla přitom ještě krájet. Nožem namočeným do horké vody nakrájejte řezy.