Článek
Postup
01.
Pokud byste řezy chtěli dělat ne do formy, ale na plech, zdvojnásobte množství surovin s jedinou výjimkou: na těsto bude stále stačit 1 vejce a mouky bude potřeba 200 g, nikoli tedy celý dvojnásobek.
Všechny suroviny vyndejte z lednice a nechte je ohřát na pokojovou teplotu. Na pracovní desku nasypte mouku, přidejte prášek do pečiva, cukr a 50 g másla nebo tuku na pečení. Z uvedených surovin vyrobte těsto, které bude držet aspoň trochu při sobě. Pak přidejte ořechy a vajíčko a propracujte tak, aby těsto bylo krásně jednolité.
02.
Formu vymažte tukem a podle potřeby i vysypejte hrubou moukou. Těsto urovnejte ho do formy. Troubu zapněte na 180 stupňů.
03.
Máslo, žloutky a oba dva cukry vyšlehejte do pěny, do které následně vmíchejte tvaroh, který jste předtím zbavili syrovátky (stačí ho buď nechat chvíli stát v teple a slít, nebo ho dát asi vyvěsit do bílého ubrousku). Ochucený tvaroh urovnejte na těsto a dejte péct.
04.
Mezitím vyšlehejte zbylé dva bílky s krupicovým cukrem do tuhého sněhu. Po asi 30 minutách pečení, když povrch tvarohu začíná lehce zlátnout, koláč vyndejte a na něj rozprostřete vyšlehaný sníh. Pečte ještě asi 10–15 minut dozlatova, nechte vychladnout a můžete podávat!