Hlavní obsah
3,2
(69)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Máte doma pytel vlašských ořechů a už nevíte co s nimi? Babičky pekly skvostné ořechové řezy s marmeládou a nadýchaným piškotem, zkuste je také!

30 min.
Příprava
25 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
1 plech
Těsto
  • 250 g rostlinného tuku
  • 125 g cukru moučka
  • 6 ks žloutků
  • 1 lžíce citronové kůry
  • 200 ml mléka
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 150 g hladké mouky
  • 150 g polohrubé mouky
Na potření
  • 3 lžíce marmelády
  • 6 ks bílku
  • 125 g cukru moučka
  • 200 g vlašských ořechů
Článek

Postup

01.

Nejdříve upečte základ řezů. Do misky nakrájejte tuk na pečení na plátky, přidejte k němu půlku připraveného moučkového cukru a žloutky a vyšlehejte nadýchanou pěnu.

02.

Pak opatrně vmíchejte hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, kůru z citronu a mléko a vše důkladně promíchejte. 

03.

Pečicí papír dejte na plech a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte na 170 °C asi 20 minut, dokud nebude těsto krásně zlatavé.

04.

Až těsto vychladne, potřete ho vrstvou marmelády, který máte rádi.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

05.

Pak vyšlehejte bílky spolu se zbylým cukrem do tuhého sněhu. Ořechy rozsekejte najemno a opatrně je vmíchejte ke sněhu. Touto směsí pak rovnoměrně potřete připravenou buchtu a dejte znovu zapéct, dokud nebude povrch nahnědlý a křehký. Po vychladnutí krájejte na kostky.

Energetická hodnota celkem - 1 plech
Energie26 059,05 kJ
Bílkoviny106,98 g
Tuky403,86 g
Sacharidy538,04 g
Sůl1,13 g
SAFA232,83 g
Vláknina22,48 g
Cukry301,53 g
Související témata:

Načítám