Článek
Postup
01.
Nejdříve upečte základ řezů. Do misky nakrájejte tuk na pečení na plátky, přidejte k němu půlku připraveného moučkového cukru a žloutky a vyšlehejte nadýchanou pěnu.
02.
Pak opatrně vmíchejte hladkou a polohrubou mouku, prášek do pečiva, kůru z citronu a mléko a vše důkladně promíchejte.
03.
Pečicí papír dejte na plech a těsto na něj rovnoměrně rozprostřete. Pečte na 170 °C asi 20 minut, dokud nebude těsto krásně zlatavé.
04.
Až těsto vychladne, potřete ho vrstvou marmelády, který máte rádi.
05.
Pak vyšlehejte bílky spolu se zbylým cukrem do tuhého sněhu. Ořechy rozsekejte najemno a opatrně je vmíchejte ke sněhu. Touto směsí pak rovnoměrně potřete připravenou buchtu a dejte znovu zapéct, dokud nebude povrch nahnědlý a křehký. Po vychladnutí krájejte na kostky.