Článek
Postup
01.
Troubu zapněte na 180 stupňů Celsia a pusťte se do přípravy. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na půlkolečka nebo kolečka silná asi 5 milimetrů. Na plech dejte pečicí papír a lehce ho potřete kouskem tuku nebo olejem. Na pečicí papír narovnejte těsně vedle sebe připravená jablka. Ta posypejte cukrem (tím nemusíte šetřit, během pečení krásně zkaramelizuje!) a skořicí.
V jiné míse vyšlehejte sníh z bílků a špetky soli (díky té bude lépe držet tuhý) a ten vmíchejte do těsta. Polovinu těsta odlijte a vmíchejte do ní kakao. Jablka přelijte nejprve světlým, pak tmavým těstem a dejte péct do předehřáté trouby asi na 20–25 minut a připravte si mezitím krém.
03.
Pudinkový prášek uvařte podle návodu na obalu, jen místo mléka použijte 4 dl vody. Pak ho nechte vychladnout na pokojovou teplotu, vyšlehejte ho s cukrem a nakonec přidejte i změklé máslo nebo rostlinný tuk.
04.
Hotový koláč nechte vychladnout na pokojovou teplotu, překlopte na druhý, stejně velký plech a z vrchu sloupněte pečicí papír. Pak koláč potřete krémem a pocákejte rozpuštěnou čokoládou – skvěle se na to hodí čokoládové polevy v sáčcích, které stačí rozehřát v horké vodě, koupíte je běžně v obchodech.