Článek
Postup
01.
Z mléka odlijte třetinu do hrníčku, do kterého rozmíchejte lžíci z odváženého cukru a rozdrobte droždí. Kvásek nechte asi 10 minut vzejít.
02.
Mouku smíchejte se zbylým cukrem, olejem a špetkou soli. Přidejte žloutky, zbylé mléko i kvásek.
03.
Vypracujte hladké těsto a nechte ho na teplém místě vykynout, než zdvojnásobí svůj objem.
04.
Meruňky rozpulte a vypeckujte, ořechy nahrubo posekejte.
05.
Z vykynutého těsta oddělte třetinu na mřížku a zbylé na pomoučněném vále rozválejte na velikost plechu. Urovnejte ho na plech vyložený pečicím papírem a poklaďte meruňkami.
06.
Z odloženého těsta vyválejte rukama „hady“, ze kterých sestavte na koláč mřížku. Posypejte ořechy a skořicovým cukrem.
07.
Pečte při 180 stupních 20 - 30 minut (záleží na tloušťce těsta) dozlatova. Hotové pocukrujte a podávejte.