Článek
Postup
01.
Obě masa umelte, nebo kupte rovnou mleté. Smíchejte s uvařenou rýží, nakrájenou slaninou, kořením a jemně pokrájenou cibulí.

Směs mletého masa dnes běžně koupíte v obchodechFoto: MM

Hmota bude držet pohromadě i bez strouhankyFoto: MM

Ani cibule nesmí chybětFoto: MM
02.
Rukama namočenýma ve vlažné vodě vytvořte z masa stejně velké kuličky. Ve větším kastrolu, nebo v pekáčku rozpusťte sádlo a všechny kuličky do něj vyskládejte.

Z hmoty tvarujte menší kuličkyFoto: MM

Za 10 minut máte hotovoFoto: MM
03.
Smíchejte smetanu, víno, vývar a maso podlijte. Pečte cca 45 minut. Během pečení občas přelijte šťávou.
Jako příloha by se jistě hodila dušená rýže nebo jenom chléb. Určitě by totiž byla škoda nevyužít tu skvělou šťávu, která pod masem vznikla z výpeku, sádla, vína, vývaru a smetany!

Ježky pravidelně podlévejte vínemFoto: MM

Kuličky obalte i ve smetaněFoto: MM

Pečte v troubě podlité vývaremFoto: MM