Hlavní obsah
2,9
(37)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Křehké maso, které se rozpadá na jazyku, s lehkou vůní bylinek a česneku? Ne, to není sen, to jsou dokonalá krůtí stehna, která zvládnete i vy!

30 min.
Příprava
2 hod.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 kg krůtích stehen
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 ks cibule
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžičky sušeného tymiánu
  • 2 lžičky sušeného libečku
  • 1 lžička soli
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1 lžička mletého kmínu
Brambory
  • 6 ks brambor
  • 1 lžička hrubé mořské soli
  • 1 lžička červené papriky
  • 1 lžička sušeného libečku
  • 2 lžíce olivového oleje
Článek

Postup

01.

Nejprve si připravte marinádu. Do misky dejte olivový olej, přidejte k němu sušený tymián, červenou papriku, libeček a mletý kmín. Pak do směsi prolisujte aspoň dva stroužky česneku a vše důkladně promíchejte. Marinádu důkladně vmasírujte do masa a nechte ho odpočinout, ideálně přes noc. Část marinády si nechte na druhý den.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

02.

Marinovanou krůtu přendejte do pekáčku a přidejte k ní cibuli nakrájenou na kolečka. Do misky, ve které jste ji marinovali, dejte 200 ml vody, promíchejte ji se zbytky marinády a maso s ní podlijte. Pak krůtu osolte a opepřete a dejte péct na 160 °C na dvě hodiny. Každých dvacet minut maso potírejte výpekem a zbytky marinády z předchozího dne.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

03.

Brambory oškrábejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vysušte je trochu ubrouskem a dejte do pekáče, který jste předtím vytřeli olivovým olejem. Zasypte je hrubou solí, trochou červené papriky a libečku a dejte péct na hodinu ke krůtě.

Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

04.

Krůtu podávejte s opečenými bramborami, přelitou výpekem.

Související témata:

Načítám