Článek
Postup
01.
Nejprve si připravte marinádu. Do misky dejte olivový olej, přidejte k němu sušený tymián, červenou papriku, libeček a mletý kmín. Pak do směsi prolisujte aspoň dva stroužky česneku a vše důkladně promíchejte. Marinádu důkladně vmasírujte do masa a nechte ho odpočinout, ideálně přes noc. Část marinády si nechte na druhý den.
02.
Marinovanou krůtu přendejte do pekáčku a přidejte k ní cibuli nakrájenou na kolečka. Do misky, ve které jste ji marinovali, dejte 200 ml vody, promíchejte ji se zbytky marinády a maso s ní podlijte. Pak krůtu osolte a opepřete a dejte péct na 160 °C na dvě hodiny. Každých dvacet minut maso potírejte výpekem a zbytky marinády z předchozího dne.
03.
Brambory oškrábejte, omyjte a nakrájejte na měsíčky. Vysušte je trochu ubrouskem a dejte do pekáče, který jste předtím vytřeli olivovým olejem. Zasypte je hrubou solí, trochou červené papriky a libečku a dejte péct na hodinu ke krůtě.
04.
Krůtu podávejte s opečenými bramborami, přelitou výpekem.