Článek
Postup
01.
V kastrolu rozpalte lžíci oleje, chvíli na něm pražte rýži, tu pak zalijte vodou a uvařte podle návodu na obale.
02.
Játra očistěte od blanek a nakrájejte je na kostky. Cibule nakrájejte na kostičky a opečte je na zbývajících dvou lžicích oleje.
03.
Když cibulka chytne barvu, přidejte játra a opékejte je. K játrům přidejte majoránku, kmín, papriku a tymián (případně rozmarýn) a promíchejte. Množství koření volte podle vlastní chuti, rozhodně ale jím nemusíte šetřit.
04.
Směs osolte a opepřete a játra opékejte, dokud nebudou ze všech stran krásně zlatavá, přibližně 15 minut. Celá směs by ideálně měla mít tmavohnědou barvu (čím déle budete cibulku na začátku opékat na mírném ohni, tím tmavší nakonec směs bude).
05.
Podávejte spolu s rýží, posypané nasekanou petrželkou.