Hlavní obsah
3,3
(45)
Foto: Jakub Jurdič

Foto: Jakub Jurdič

Přišla na vás chuť na pořádnou pečínku? Sáhněte v masně po opomíjeném vepřovém ocásku a budete koukat, jak si pochutnáte. A k tomu za pár korun.

10 min.
Příprava
1 hod., 20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 2 ks vepřových ocásků
  • 3 lžičky medu
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 lžičky kmínu
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • 1 lžička soli
  • 4 stroužky česneku
  • 1 ks cibule
Článek

Vepřové ocásky jsou opomíjená česká pochoutka pro ty, co se nebojí pořádného sousta. Šťavnaté, trošku tučnější, ale díky tomu se po upečení úplně rozpadají.

01.

Troubu vyhřejte na 200 °C a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.

02.

Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte na proužky nakrájenou oloupanou cibulí.

Foto: Jakub Jurdič

Maso zasypte cibulíFoto: Jakub Jurdič

03.

Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso snadno oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se pečínka nepřipálila a vznikla hustá šťáva.

04.

Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí či naloženým křenem.

Jak už jsme delegovali, bez bramborového knedlíku to není ono. Zkuste recept jako od babičky!

Načítám