Článek
Vepřové ocásky jsou opomíjená česká pochoutka pro ty, co se nebojí pořádného sousta. Šťavnaté, trošku tučnější, ale díky tomu se po upečení úplně rozpadají.
01.
Troubu vyhřejte na 200 °C a pusťte se do marinády (nebo do ní maso naložte klidně už den předem). Prolisovaný česnek smíchejte se solí, kmínem, sladkou paprikou, mletým pepřem a medem a maso směsí ze všech stran potřete.
02.
Podlijte troškou vody a pečte 20 minut, poté otočte a zasypte na proužky nakrájenou oloupanou cibulí.
03.
Dopékejte ještě asi hodinu, až se bude maso snadno oddělovat od kosti. V případě potřeby dolévejte vodu, aby se pečínka nepřipálila a vznikla hustá šťáva.
04.
Podávejte s bramborovým knedlíkem a kysaným zelím nebo jen tak s čerstvým chlebem a domácí hořčicí či naloženým křenem.
Jak už jsme delegovali, bez bramborového knedlíku to není ono. Zkuste recept jako od babičky!