Článek
Postup
01.
Nejprve oddělte žloutky od bílků. Do misky dejte žloutky, přidejte 4 lžíce vody a cukr moučku a vyšlehejte světlou pěnu. Poté přidejte olej. V jiné nádobě smíchejte mouku s práškem do pečiva. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do žloutkové směsi postupně přidávejte moučnou směs a nakonec opatrně vmíchejte sníh. Vznikne hladké těsto.
02.
Na plech o velikosti 30 x 20 cm dejte pečicí papír, vymažte ho trochou másla, nalijte na něj těsto a rovnoměrně ho rozetřete. Piškot dejte péct na 170 °C zhruba na 15 minut, dokud nebude zlatavý.
03.
Poté, co piškot vychladne, ho namažte libovolným džemem. My jsme zvolili lesní směs, je to však pouze na vaší chuti, dobře chutnají všechny.
04.
Následně se dejte do přípravy krému. Do misky dejte smetanu ke šlehání a vyšlehejte ji do tuha. Pak přidejte obě zakysané smetany, vanilkový cukr a vyšlehejte jemný krém. Tím potřete piškot s džemem. Na vrch smetanového krému rovnoměrně rozprostřete oloupané kiwi pokrájené na plátky a dejte vyhladit.
05.
Až bude moučník vychlazený, připravte poslední vrstvu. Do hrnce nalijte pomerančový džus, přisypte vanilkový pudink a cukr krupici. Za stálého míchání směs přiveďte k varu. Až začne probublávat, vypněte ji a přidejte želatinu připravenou podle návodu na obalu. Celou buchtu touto směsí přelijte a nechte aspoň dvě hodiny ztuhnout v chladu.