Článek
Postup
01.
Do mísy nasypte hladkou mouku a nastrouhejte do ní nahrubo máslo. Přidejte žloutky, cukr a jemně umleté neloupané mandle a vše spojte v těsto.
02.
Na pracovní plochu rozprostřete pečicí papír a vyválejte obdélníkový plát, který se vám akorát vejde na klasický plech. Těsto se peče při 180 stupních Celsia asi 15 minut dozlatova.
03.
Upečené těsto překrojte napůl, jednu polovinu pomažte silnou vrstvou marmelády a přiklopte druhou částí těsta. Pozor ale, těsto je křehké, takže s ním zacházejte co nejopatrněji, aby se někde nezlomilo.
04.
V míse umíchejte se tří žloutků, moučkového cukru a rumu hladkou polevu a připravené řezy jí polijte. Plech s řezy vložte zpět do už zchladlé trouby a nechte polevu asi 5 minut zaschnout.
05.
Hotové řezy ideálně zabalte do potravinové fólie a nechte do druhého dne odležet (jak na to se dozvíte také v článku Babiččiny recepty: Medové čtverečky). Pak už řezy stačí nakrájet na malé kousky a můžete si zamlsat!
Řezy s malinovým džemem jsou skvostné, vyzkoušejte je!